Hoppa till sidans innehåll

Riksfinalen i Östersund 2019

24 MAJ 2019 21:50
Helgens äventyr startade redan i april då det var dags för oss i Ag3 att åka på tävling i Vänersborg. Inte bara en vanlig tävling utan även ett kval till riksfinalen som i år skulle hållas i Östersund.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2019 21:50

Det var med en bra känsla som gruppen kom till Vänersborg. Det här var vår tävling! Känslan var att vem som helst av oss i gruppen kunde vinna och gå vidare. Och pallen blev nästan helt grön. Hilma knep första platsen och Filippa delade andra plats med Vera från Borås. På tredje plats kom Nicole.

Tillsammans med Vera från Borås fick alltså vi, Filippa och Hilma representera region Väst på steg 5 tillsammans med tre gymnaster som tävlar på steg 6.

 

Vi tog oss till Östersund med tåg och flyg. Väl på plats dagen innan tävlingen fick vi träna i Östersunds fina hall. Vi samsades om redskapen med gymnaster från hela Sverige och fick se gymnastik på toppnivå.

På dagen för tävlingen var vi både laddade och nervösa. Det blev en rätt tuff tävling och ingen av oss lyckades prestera som vanligt. Det blev några fall och småmissar men känslan var ändå helt okej. Hilma visade ett jättefint program på friståendet och Filippa körde en fin bomserie. Vi har lite mer att jobba på för att kunna slåss om pallplatserna men nu är vi supertaggade och inspirerade!!

Östersund2

Östersund3

På eftermiddagen fick vi se fin gymnastik med tävlande mellan steg 7-10.

En spännande och rolig resa med känslor högt och lågt. Stöttande och peppande av tränare Per och Nicole (som var med som förste reserv). Känslan vi tar med oss hem är att ha roligt och vänskap är det viktiga och att vi faktiskt är bland de 20 bästa i Sverige på steg 5!! Nästa gång vinner vi!!

Filippa och Hilma

 

Östersund4

Östersund 6

Östersund7

Skribent: Filippa och Hilma
Epost: Adressen Gömd

 

Gå med i gruppen AIF Gymnastik
på Facebook:

Facebooklogga

 

Bokningskalender Gymnastikens Hus

 

Huvudsponsorer:

 

Sparbanken Alingsås logga

 

Maxi Alingsås

 

 

 attityd

 

 

a

 

 

Postadress:
Alingsås IF Gymnastik - Gymnastik
Gymnastikens Hus, Metallgatan 2 A
44132 Alingsås

Kontakt:
Tel: +4632212885
E-post: This is a mailto link

Se all info