Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Historia
Alingsås Idrottsförening grundades redan den 13 mars 1906. Från start fanns tre idrotter representerade i föreningen: fotboll, friidrott och gymnastik, det vill säga de sektioner som fortfarande finns aktiva i föreningen. Flera av Alingsås övriga föreningsliv är också avknoppningar från AIF så som Alingsås Sim & Liv, Alingsås Handbollsklubb, Alingsås Bowlingteam, Alingsås Cykelklubb och OK Skogshjortarna. 


AIF Gymnastik idag

Intresset för gymnastik är stort. AIF Gymnastik har runt 670 medlemmar varav runt 550 är gymnaster och resterande är ledare och ungdomsledare. Vi fokuserar både på bredd och spets och har gymnaster som tävlar på SM-nivå samtidigt som vi erbjuder allt från barngymnastik till kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG), manlig artistisk gymnastik (MAG), truppgymnastik samt vuxengymnastik och familjegymnastik. 

 

Våra medlemmar är från 3 - 89 år. 85 procent är tjejer. AIF Gymnastik har just nu (VT 2023) 39 tränings- och tävlingsgrupper. 

 
Vi tränar i Gymnastikens Hus som ligger nära järnvägsstationen i centrala Alingsås. Gymnastikens Hus har tre hallar varav två är fullt utrustade redskapshallar och där hall 1 är en av Västsveriges bäst utrustade hallar för kvinnlig och manlig artistisk gymnastik.
 
Våra sponsorer