Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Om AIF Gymnastik

Intresset för gymnastik är stort. AIF Gymnastik har runt 800 medlemmar idag och har vuxit kraftigt de senaste åren. 2019 var vi 350 medlemmar. Vi fokuserar både på bredd och spets och har gymnaster som tävlar på SM-nivå samtidigt som vi erbjuder allt från barngymnastik till kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG), manlig artistisk gymnastik (MAG), truppgymnastik, trampolin samt vuxengymnastik, seniorgymnastik och familjegymnastik. 

 

Våra medlemmar är från 3 - 89 år. 85 procent är tjejer. AIF Gymnastik har just nu (HT 2023) 45 tränings- och tävlingsgrupper. 

 

Föreningen bygger på ideella krafter där våra ledare gör ett oerhört viktigt och uppskattat arbete för våra gymnaster. För att föreningen ska fungera krävs att många ställer upp och vi behöver alltid bli fler. Är du intresserad av att bli ledare eller kan hjälpa till på annat vis, t ex i styrelsen, som revisor, som domare, fixa praktiska saker i hallen eller ställa upp som funktionär vid tävlingar och olika aktiviteter. Kontakta oss på info@aifgymnastik.se. Föreningen blir starkare ju fler som engagerar sig!

 
Vi tränar i Gymnastikens Hus som ligger nära järnvägsstationen i centrala Alingsås. Gymnastikens Hus har tre hallar varav två är fullt utrustade redskapshallar och där hall 1 är en av Västsveriges bäst utrustade hallar för kvinnlig och manlig artistisk gymnastik.
Historia
Alingsås Idrottsförening grundades redan den 13 mars 1906. Från start fanns tre idrotter representerade i föreningen: fotboll, friidrott och gymnastik, det vill säga de sektioner som fortfarande finns aktiva i föreningen. Flera av Alingsås övriga föreningsliv är också avknoppningar från AIF så som Alingsås Sim & Liv, Alingsås Handbollsklubb, Alingsås Bowlingteam, Alingsås Cykelklubb och OK Skogshjortarna. 


 
Våra sponsorer