Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Handla i klubbshopen

Boka Gymnastikens Hus

Anmäl dig till kön

Nyheter

Tävling i Gymnastikens Hus!
2021-09-19 18:55
Idag, söndagen den 19 september, var det tävling i Gymnastikens Hus! AIF Gymnastik och Höganäs GF tävlade tillsammans i KvAG stegserier 3-6.
 
Bra jobbat alla gymnaster! Och tack även till domarna!
Charlie, Marcus och Carl tävlar i JSM i helgen
2021-09-14 17:23
I helgen går JSM i Manlig artistisk gymnastik av stapeln i Luleå. AIF Gymnastik har tre gymnaster med som tävlar. Charlie Björsson, Marcus Göransson och Carl Strömö (saknas på bilden). Vi fick en pratstund med Marcus och Charlie i hallen.
 

Hur känns det inför tävlingen? 

Det känns bra och vi är laddade. Det ska bli kul att få åka till Luleå och få en helg tillsammans med gymnaster från hela Sverige. Det ska också bli kul att få tävla inför publik igen, för det blir bättre stämning i hallen och alla blir mer taggade. Vi kommer möta hårt motstånd och duktiga gymnaster, så vi ska göra vårt bästa.
 
Hur ser uppladdningen ut?
Förra veckan tränade vi tuffare och körde genom våra serier. Denna veckan tar vi det lugnare för att vara i toppform till helgen. Vi reser upp på fredag och sedan är tävlingarna på lördag och söndag. 
 
Ni lägger 20 timmar i veckan i hallen på träning, vad är det bästa med gymnastik?
Att få känna att man stärker hela kroppen och så gemenskapen i sporten. Det finns ingen skönare känsla än att känna att man har kontroll över hela kroppen och kan snurra runt i luften. 
 
Vi önskar våra gymnaster Charlie, Marcus och Carl stort lycka till! 
Idag har Trupp Röd 1 i AIF Gymnastik plockat skräp runt Gerdsken för Städa Sverige.
2021-09-05 16:05

Under fyra timmar har gymnasterna plockat plast, glas och papper som folk har slängt i naturen. I samarbete med Städa Sverige och ICA stiftelsen genomförde gruppen en stark insats runt Gerdsken. 

 

- Tjejerna har varit fantastiska och hittat både det ena och det andra runt Gerdsken, säger Camilla Örjemark, ledare. Tack också ICA Maxi Alingsås för god fika! Nu väntar lite medhavd mat i Gymnastikens Hus och sedan tre timmar träning!


Klara, färdiga, städa! är en miljöinsats som genomförs denna helg av 45 olika föreningar runt om i Sverige. AIF Gymnastik är ensamma om denna aktivitet i Alingsås. Några dagar innan aktiviteten genomförde gymnasterna även en miljöutbildning med tillhörande test. Totalt gick gymnasterna 8,5 mil och samlade in flertalen fulla soppåsar med skräp.

 

Bra jobbat tjejer!

 

 

Styrelsen och SISU på verksamhetsutvecklingsdag
2021-09-05 09:14
Peter från SISU, Claudia, Karin, Pia, Marcus, Anja, Jesper, Ulrika från SISU och Ulrika

AIF Gymnastik har vuxit mycket de senaste åren och är idag en stor förening med många medlemmar. Föreningens styrelse samarbetar med SISU för att utveckla föreningen. I lördags genomförde vi en mycket lyckad verksamhetsutvecklingsdag tillsammans med Peter och Ulrika från SISU. Arbetet fortsätter nu internt i vår förening under hösten för att sedan följas upp tillsammans med SISU i vinter. 

Ny klubbshop!
2021-08-31 08:13

Nu har AIF en ny klubbshop där du kan beställa föreningens kläder enkelt och smidigt och få dem levererade. 

 

I klubbshopen finns bland annat träningskläder såsom tights, shorts, t-shirts och linnen, hoodies och flera olika väskor. Kläderna är av märket Craft och levereras inom ca två veckor med föreningens tryck.

Du kommer till klubbshopen här eller via länk från startsidan. 

 

Klubbshopen levereras av Tifosi i Gräfsnäs.

AIFs ungdomskommitté mottar Lions ungdomsstipendium
2021-08-26 14:33

Den 24 augusti delade Lions ut årets ungdomsstipendium.

Grattis Malva Fredriksson, Olivia Olander, Natalie Whitehouse, Rebecka Johansson och Victoria Göransson (saknas på bilden) som får stipendiet för sitt engagemang och förebildsarbete!


Stipendiet är på 10 000 kronor och ska användas av kommittén för aktiviteter för AIFs ungdomsledare.

Sommarskolan 2021 är i gång!
2021-08-11 17:00

På sommarlovets sista vecka genomför vi årets sommarskola. Runt 110 barn fördelat på förmiddagspass och eftermiddagspass samt i tre hallar tränar denna vecka gymnastik i Gymnastikens Hus. Många har tränat förut och är medlemmar men en del är nya gymnaster och får testa på både artistisk gymnastik (redskapsgymnastik) och truppgymnastik. Under veckan tränar vi både på de olika redskapen och fristående.

Stort tack till alla duktiga ungdomstränare som gör sommarskolan så rolig!

Se fler bilder från Sommarskolan 2021 här!

Rapport från OS i Tokyo
2021-08-10 13:44

Jens Hummel började träna gymnastik i AIF för 48 årsedan. Här berättar han om hans veckor som domare i OS i Tokyo och även om hans liv och karriär inom gymnastiken. Både som domare, tränare och gymnast.

Hemkommen från OS i Tokyo för några dagar sedan och med en erfarenhet av ett mycket annorlunda OS mot var det normalt brukar vara. Jag har tidigare dömt både OS i London 2012 och OS i Rio de Janeiro 2016 vilka var en helhetsupplevelse vilket det inte riktigt blev i OS i Tokyo.


I OS i Tokyo var jag domare i manlig artistisk gymnastik och dömde alla deltävlingar. I kvaltävlingen satt jag som domare i hopp, i lagfinalen, mångkampsfinalen och grenfinalen satt jag som domare i barr på alla dessa tre deltävlingar. Alla finaltävlingarna var mycket spännande att döma och följa då det var jämt resultat bland de topplacerade gymnasterna och lagen om vem som skulle vinna till slut.

Vistelsen under OS i Tokyo blev tyvärr ganska enformiga förutom på tävlingsdagarna när man var domare eller var och tittade på tävlingarna med kvinnlig artistisk gymnastik. Under hela vistelsen i OS i Tokyo satt alla domarna i karantän och fick inte lämna eller gå utanför hotellet mer än att åka till arenan när man skulle var domare eller titta på tjejernas tävlingar. Munskydd var obligatoriskt att bära hela tiden både inomhus och utomhus. PCR-test var vi tvungna att göra varje dag för att kontrollera att ingen blivit smittad av Covid-19.

En del kanske undrar hur man blir domare i gymnastik på ett OS. Första kravet är man måste vara internationell domare och det under många år. Jag har själv varit internationell domare i 25 år. Jag gick min första domarkurs 1986 och blev då distriktsdomare och 1989 blev jag förbundsdomare inom Svenska gymnastikförbundet. År 1997 gick jag min första internationella domarkurs som gick i Stockholm och då blev jag internationell domare. Därefter är man tvungen att göra om den internationella domarkursen vart 4:e år efter varje OS tävling och de internationella domarkurserna går på flera platser i världen året efter OS men jag har alltid gått mina kurser någonstans Europa. Ytterligare krav för att få chansen att döma OS är att man har dömt flera VM tävlingar och världscupstävlingar mm där dina poäng analyseras hur väl du har dömt och utifrån detta rankas alla domare av FIG. Till OS som domare kan du endast bli uttagen av FIG (Internationella gymnastikförbundet). FIG har en rankinglista över alla internationella domare i världen och till OS tas bara de högst rankade domarna ut. Under mina 25 år så har jag förutom OS tävlingarna bland annat dömt 7 st VM och 7 st EM och jag vet inte hur många världscupstävlingar mm.  Det är roligt att vara domare då man får resa till olika länder och se världens bästa gymnaster tävla.


Jag började själv med gymnastik i Alingsås IF år 1973 och har sedan dess varit aktiv i AIF under 48 år. Jag har också varit medlem och aktiv gymnast under ca 18 år i Göteborgs Turnförening. Min första gymnastiktävling gjorde jag ca 1 år efter att jag började med gymnastiken och sedan dess har jag tävlat i gymnastik. På 1970-talet tävlade jag i pojkklasserna på distrikt-, region- och riksnivå och på 1980-talet tävlade jag upp till och med SM nivå. På 1990-talet tävlade jag med Göteborg Turn i några Lag-SM tävlingar och därefter tävlade jag inte på många år utan fortsatte ändå att bara träna gymnastik för att det roligt. Men nu de senaste 10 åren har jag börjat tävla igen på veterantävlingar i gymnastik som kallas Masters. Där har jag tävlat både på Svenska Masterstävling på SM men även varit och tävlat på Masters i Norge.

Jag tycker fortfarande, efter 48 år i gymnastiken, att det är roligt att träna gymnastik, vara domare och vara tränare för killarna i AIF.

Jag kommer nog aldrig sluta med gymnastik för det är roligt och jag har och får uppleva mycket tack vare alla åren i gymnastiken.  Man mår bra av att träna gymnastik och blir glad när man fortsatt kan klara av en del övningar i alla redskapen.

Hälsningar

Jens

Vill du läsa mer kan du läsa Alingsås Tidnings artikel om Jens när han var i Tokyo här.

 

Succé för Prova på även i år!
2021-06-27 15:34

Nu är sommarens Prova på över för denna gång. Drygt 140 barn fick testa på gymnastik anpassat efter situationen i olika grupper, i tre olika hallar och på olika tider. Barnen provade på olika redskap som bom och barr och fick även prova fristående och roliga lekar och övningar. 

Vi tackar alla engagerade barn och ungdomstränare som gjorde midsommarveckan till en fantastiskt rolig gymnastikvecka!

Se fler bilder från Prova på sommar 2021 här.

Ladda ned medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer