Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Handla i klubbshopen

Boka Gymnastikens Hus

Anmäl dig till kön

Nyheter

Lyckad jullovskola trots pandemi
2022-01-17 21:10

AIF Gymnastiks populära lovskola hölls även under jullovet, men i mindre skala på grund av pandemin. Ett 50-tal barn deltog uppdelade i mindre grupper. Under ledning av föreningens duktiga ungdomsledare fick barnen bland annat träna på att hjula på airtracken, göra övningar på bygelhästen, svinga sig i barren, balansera på bommen, hänga i ringarna, göra volter, flickisar, kullerbyttor och stå på händer. Dessutom flera specialdanser och roliga lekar. Det var många glada miner och spralliga ben i Gymnastikens hus under de tre dagarna som Jullovsskolan pågick. Stort tack till ICA Maxi som försåg alla deltagare med extra energi genom att sponsra med frukt. ICA Maxi har även sponsrat med de fina t-shirtarna.

Se fler bilder här.

BePe Elektronik är ny sponsor!
2022-01-11 17:13

AIF Gymnastik tackar BePe Elektronik som valt att bli ny sponsor till vår förening! AIF Gymnastik är en ideell förening med nästan 600 medlemmar. Tack vare våra viktiga sponsorer kan vi fortsätta att utveckla AIF Gymnastiks verksamhet.

”Vi är glada över att kunna sponsra AIF Gymnastik som genom sitt ideella arbete ger en meningsfull fritid till så många barn och ungdomar", säger Peder Thiel, VD på BePe Elektronik.

Arbetar du på, eller känner du någon som arbetar på ett företag som skulle vilja sponsra AIF Gymnastik? Klicka här för att läsa mer. 

Välkomna på jullovsskola
2021-12-27 16:44

Den 3-5 januari 2022 är det dags för AIF Gymnastiks Jullovsskola. Det blir tre dagar fyllda av härlig gymnastik ledda av våra duktiga ungdomsledare.

 

AIF Gymnastik har haft en avstämning med Gymnastikförbundet kring hur restriktionerna ska tolkas och har anpassat verksamheten efter det samt infört smittskyddsåtgärder. Bland annat kommer deltagarna delas in i mindre grupper som inte kommer att blandas. Vi kommer heller inte att tillåta att föräldrar får följa med in i Gymnastikens Hus. För att undvika trängsel vid hämtning och lämning skrer kön utomhus och ingång är via café-dörren (den röda dörren direkt innanför grinden).

Viktigt att alla stannar hemma vid sjukdomssymptom. 

 

Jullovsskolan kostar 550 kronor. Vi bjuder på frukt varje dag!

Träningstider: 

 • 9.00  –  12.00 födda 2014- 2015       Kostnad 550 kr
 • 13.00 – 16.00 födda 2009 - 2013       Kostnad 550 kr

Anmälan senast den 31 december på den här länken:
https://forms.gle/ToErmqpdXck8v8959

All kontakt och frågor ska gå via mejl till den här adressen: (OBS! inte vår vanliga adress eftersom kansliet inte är bemannat under storhelgerna)
lovskola.aifgymnastik@gmail.com 

Betalning sker till swish på nummer: 
123 125 04 22
Märk betalningen med barnets för- och efternamn. 

Vi kan inte hantera återbetalningar, men det är okej att betala vid ankomst första dagen.

Varmt välkomna!

Vänliga hälsningar Lovskolegruppen

Lyckad Luciacup i Gymnastikens Hus!
2021-12-21 20:26
I år var Luciacupen tillbaka efter förra årets inställda tävling. Det är en klubbtävling för alla gymnaster som tränar artistisk gymnastik, både KvAG (kvinnlig AG) och MAG (manlig AG). Cirka 80 gymnaster deltog i tävlingen som ägde rum den 11 december. På förmiddagen avgjordes Steg 1 där det var många som tävlade för första gången. På eftermiddagen var det gymnasterna som tävlar i steg 2-5 samt premiär för Klubbpokalen. Det är ett nyskapat insteg till Pokalserierna med valfria serier där friståendeprogrammet görs till musik. Föreningens mest rutinerade AG-gymnaster, som vanligtvis tävlar i de högsta serierna, Region- och Rikspokal, deltog i Luciacupen genom en specialanpassad lagtävling. 

Det bjöds på många fina uppvisningar i de olika redskapen. Tack till domarna och alla funktionärer som gjorde tävlingen möjlig!

Tävlingen hölls inför publik där alla fick visa covidpass vid entrén. Publikplatser och kaféet hade anpassats för att undvika trängsel. Att hålla tävling med åskådare på plats var uppskattat av både gymnaster och publik.

Se fler bilder här.
2021-11-24 19:33

Handla årets julklappar till hela familjen i AIF Gymnastiks klubbshop! Nu är klubbshopen påfylld med bland annat våra populära hoodies, träningskläder och väskor. Nu finns också vår nya klubboverall i klubbshopen. Något för alla smaker! 

 

Julklappstips till mormor, farfar och "de som redan har allt": en skön hoodie eller en klubboeverall från AIF Gymnastik med "Supporter" tryckt på ryggen!

Handla innan 8 december så hinner ni få leveransen innan jul. 

Se alla produkter här i klubbshopen: tifosi.se/aifgymnastikTruppkamp i Gymnastikens Hus
2021-11-09 21:31

I söndags genomfördes Truppkampen i Gymnastikens Hus. Sju mindre grupper från AIFs tre tävlingsgrupper: Trupp Röd 1, Trupp Blå 1 och Trupp Blå 2, ställde upp i denna roliga klubbtävling. Truppkampen blev den första tävlingen för våra truppgrupper sedan innan pandemin och en bra uppvärmning för några av grupperna som ska tävla i regionstävlingar inom några veckor. Grupperna tävlade på nivå 5, 6 respektive 7 och tjejerna planerade ett shownummer med tema samt sina varv utifrån nivå för trampett och tumbling helt själva. 

 

Sju föräldrar agerade tyckdomare och dömde gruppernas shownummer.
Vinnare blev Pyamasbrudarna från trupp Röd 1.

Trampett och tumbling dömdes enligt Nationellt bedömningsreglemente. 

1a Pyamasbrudarna från Trupp Röd 1
2a Skumtomtarna från Trupp Röd 1
3a Disneydags från Trupp Blå 1

4or The swimming kids från Trupp Röd 1, Cheerleaders från Trupp Blå 1 samt Ninjago och Tomteflocken från Trupp Blå 2.

 

Truppkampen genomfördes även med publik och vi fick uppleva en fantastisk stämning i hallen. Något vi har längtat efter så länge! Tack till alla som hjälpte till att göra denna dag så lyckad och tack till alla duktiga gymnaster!

Succé i år igen för AIFs Höstlovsskola.
2021-11-06 11:29
170 barn mellan 5 och 12 år var med uppdelat i olika grupper.  Ett 20-tal ungdomsledare såg till att barnen fick en rolig och utvecklande aktivitet i Gymnastikens hus. Träning på olika nivåer och fin gemenskap. 

Vi kan också tipsa om jullovsskolan 3-5 januari. Anmälan öppnar under december. Håll utkik på hemsidan och på Facebook. 

Se fler bilder från höstlovsskolan här.
Höstcupen 2021 avgjord
2021-10-19 20:05

Härlig stämning och många fina prestationer var det när Höstcupen 2021 i KvAG anordnades i helgen. Det var den första stora tävlingen i Gymnastikens hus på två år. Cirka 120 gymnaster från 11 olika klubbar kämpade om pallplatserna.

 

Pandemirestriktionerna har gjort att inga tävlingar med publik eller inbjudna klubbar har kunnat hållas sedan hösten 2019. Därför var det mycket välkommet hos både gymnaster och åskådare att få komma till Gymnastikens hus för Höstcupen. Stämningen i hallen var på topp hela dagen. Det märktes att det var extra spännande att få tävla igen inför publik, särskilt för de yngre gymnasterna.

Höstcupen är en tävling i Kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG) där man tävlar i grenarna hopp, barr, bom och fristående. Gymnasterna tävlar enligt de Svenska stegserierna där steg 1 är den lägsta nivån. Hemmaklubbens gymnaster gjorde riktigt bra ifrån sig med flera pallplatser som resultat. I vissa stegserier var det så jämnt så det blev delade placeringar i toppen. I de högre stegen tävlas det båda i mångkamp där alla grenarna räknas ihop och varje gren var för sig. 

 

Resultat Höstcupen 2021:

 

Steg 1: 

 1. Alicia Enström, AIF

 2. Olivia Warenius, AIF

 3. Nora Olander, AIF

 

Steg 2:

 1. Ebba Govik, Lysekil GF och Lilly Stenman, Lysekil 

 2. Selina Göransson, AIF och Isabella Isaksson, Tölö

 3. Evelina Cederbom, Tölö

 

Steg 3:

 1. Molly Ryman, AIF och  Dorsa Bashirinia, Uddevalla 

 2. Molly Emilsson, Lysekil

 3. Tara Graf, Uddevalla

 

Steg 4:

 1. Fanny Stenberg, IK Ymer

 2. Ester Gillberg, IK Ymer

 3. Maja Hilbom, Uddevalla

 

Steg 5: 

 1. Josefin Quirbach, Turn

 2. Nellie Sörensson, Uddevalla

 3. Thea Enered, Tölö

 

Grensegrare:

Hopp: Thea Enerud, Tölö

Barr: Emilia Tjäder, Uddevalla

Bom: Josefin Quirbach, Turn

Fristående: Hilda Netsner, Tölö

 

Steg 6:

 1. Hilda Stenstavold, Uddevalla

 2. Matilda Johannesson, AIF

 3. Selma Fredriksson, Atletica

Grensegrare:

Hopp: Hilda Stenstavold, Uddevalla

Barr: Hilma Asplund, AIF

Bom: Hilda Stenstavold, Uddevalla

Fristående: Hilda Stenstavold, Uddevalla

 

Regionpokal:

 1. Amanda Melander, AIF

 2. Josefine Söderberg, Uddevalla

 3. Nora Jansson, Tidaholm

Grensegrare:

Hopp: Alessia Mani, Tölö

Barr: Hanna Söderberg, Tidaholm

Bom: Amanda Melander, AIF och Soli Hellman, AIF

Fristående: Hanna Söderberg, Tidaholm

 

Rikspokal:

 1. Nike Prins, Vänersborg

 2. Klara Jonsson, Vänersborg

 3. Ida Andersson, Vänersborg

Grensegrare:

Hopp: Hilda Berntsson, Tölö

Barr: Nike Prins, Vänersborg

Bom: Ida Andersson, Vänersborg

Fristående: Nike Prins, Vänersborg och Frida Stockman, Tölö

 

Se fler bilder från Höstcupen 2021 här.

Läs artikeln om Höstcupen 2021 i Alingsås Tidning här. (Bakom betalvägg)

Boka Gymnastikens Hus för barnkalas
2021-10-10 10:01

Nu kan du hyra hall 2 och cafeterian som ligger i anslutning till hallen till ett förmånligt paketpris för till exempel barnkalas eller andra sammankomster såsom möten eller släktträffar. 

Hall 2 i Gymnastikens Hus är en 400 kvadratmeter stor gymnastikhall med ribbstolar, tjockmattor, bollar, musikanläggning och allt annat som hör en gymnastiksal till. Bjud in till kalas med tema Hela havet stormar, gymnastik, fotboll eller varför inte disco? 

Dessutom har vi en cafeteria med plats för 30 gäster i anslutning till hallen. Här finns tillgång till whitboardtavla och projektor och duk om så önskas.

Vi erbjuder ett paketpris på 975 kr för hall 2 och cafeterian under tre timmar på helger. Se nedan tider: 

Fredag 17-20
Lördag 11-14
Lördag 14-17
Lördag 17-20
Söndag 9-12

Under lov kan barnkalas även anordnas under andra tider beroende på andra verksamheter i hallen. Nu på Höstlovet finns tider både vardagar och helg. 

Kontakta Gymnastikens Hus kansli för att t ex få möjlighet att se lokalerna innan bokning eller om du har andra frågor: kansli@gymnastikenshus.se Bokning kan ni också göra direkt på Gymnastikens Hus hemsida: http://v2.gymnastikenshus.se/

Gymnastikens hus kan även bokas till andra sammankomster eller evenemang såsom läger, kurser, företagsevenemang eller till exempel morgon- eller lunchträningar. Kontakta kansliet för information och prisfrågor.

Ladda ned medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer