Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Handla i klubbshopen

Boka Gymnastikens Hus

Börja träna gymnastik

Nyheter

Härlig höstlovsskola 2023!
2023-11-14 20:36

Höstlovsskolan var en ljuspunkt i det mörka höstrusket. Härlig gemenskap och rörelseglädje för 130 barn i Gymnastikens hus. Tack till Länsförsäkringar som bidrog med reflexvästar så barnen syns i trafiken. Här är alla i förmiddagsgruppen i de snygga gröna västarna!
Tack också till Alingsås Energi som bidrog med reflexband!

Se fler bilder från Höstlovsskolan här.

Lightscupen 2023 - Deltagarrekord och tävlingssuccé
2023-10-21 13:50

Tävlingssäsongen har dragit igång och AIF Gymnastik var först ut med att anordna Lightscupen helgen 14-15 oktober. Det var en tävling i Kvinnlig AG och höstens största arrangemang för AIF. 

Det var fantastiskt roligt att vi satte nytt deltagarrekord. 230 anmälda gymnaster från elva föreningar. Det var också en rekordstor publik. För att kunna få plats för alla körde vi i både hall 1 och hall 2 under lördagen och söndagen. Många i föreningen var engagerade som funktionärer och gjorde ett strålande jobb. Tack alla som bidrog till att göra tävlingen så lyckad!


Tävlingen var också en stor succé för AIF:s gymnaster där det gjordes många fina serier. Särskilt stolta är vi över att det i Rikspokalen mångkamp var idel AIF på prispallen. Matilda Johannesson guld, Maja Wold Hedlund silver och Amanda Melander brons. Riktigt bra gjort! Flera olika grenmedaljer bärgades också. Matilda Johannesson tog guld i hopp och silver i barr, bom och fristående. Maja Wold Hedlund tog brons i bom. Amanda Melander tog guld i bom och brons i barr. I Regionspokal knep Elly Ryman bronset. I fristpående tog Thilda Brandin silver och Elly Ryman brons.  I steg 6 tog Minea Olzon silvret i mångkampen och det var grenmedaljer både till henne och till Selina Göransson.  På söndagen tävlade steg 1-4. Vi fick se många fina serier och gymnaster som satte övningar de inte lyckats med förut. Alla belönades med en guldglänsande pokal.

Vi vill också tacka våra sponsorer som bidrag till tävlingen: Alingsås Energi, Länsförsäkringar och Guide Revision.

Se fler bilder från tävlingen här.

Magnus Lohman är årets AIFare
2023-10-12 19:47

Varje år utses årets AIF-are bland medlemmarna i alliansföreningarna AIF fotboll, AIF friidrott och AIF gymnastik i Alingsås. För tredje året i rad vinner en medlem från AIF Gymnastik den prestigefyllda utmärkelsen. Denna gång tränaren i truppgymnastik Magnus Lohman!

Läs om detta i Alingsås Tidning

 

Under AIF Gymnastiks ledarträff lördagen den 9e september fick Magnus Lohman ta emot vandringspokalen för Årets AIFare från AIF Gymnastiks ordförande och förra årets vinnare Karin Olander.

 

Nomineringen lyder:
Vi nominerar Magnus Lohman för hans stora engagemang för föreningen och ungdomarna inom truppgymnastiken. Han har inte längre några egna barn som är aktiva i sporten, men fortsätter att dela med sig av sin värdefulla kunskap och goda ledaregenskaper till nya generationer gymnaster. Även när det inneburit extra lång resväg när AIFs högsta tävlingsgrupp inom trupp, på grund av vattenläckan, tvingades träna i Göteborg under ett årstid. Magnus har lång, ovärderlig bakgrund inom gymnastiken och tränade själv truppgymnastik på hög nivå som ungdom. Han har alltid ett glatt humör och omtanke om gymnasternas bästa och är en stor bidragande faktor att AIF Gymnastik för första gången har en truppgrupp som tävlar på riksnivå! Magnus är också en klippa när det gäller praktiska saker och tvekar inte att hjälpa till när föreningen behöver extra hjälp med diverse saker eller att åka långt för att hämta nya redskap. Magnus Lohman är en eldsjäl som bidrar till både tävlingsframgångar och god stämning i föreningen. 

 

Magnus Lohman kommenterar priset:
”Jag blev väldigt glad och rörd av detta hederspris och att tankarna gick till just mig. I många år har AIF Gymnastik betytt mycket för mig. AIF Gymnastik har gjort det möjligt för mig att utvecklats som ledare. Jag har även fått möjligheten att se Truppgymnastiken utvecklats till något stort.”

 

Välkommen på höstlovsskola!
2023-09-21 22:03

Höstlovsskolan 30-31 oktober 2023 

Den 30-31 oktober är det dags för AIF Gymnastiks höstlovsskola. Det blir två dagar fyllda av gymnastik både för nybörjare och de som redan tränar gymnastik och vill lära sig mer. Träningen sker uppdelad i olika grupper och man behöver inte vara medlem för att delta.

Träningstiderna och kostnaden för de olika åldrarna är: 

  • Barn 2010-2014, kl: 09.00-12.00. Kostnad: 500:-
  • Barn 2015-2017, kl: 13.00-15.30. Kostnad: 500:-
  • Barn 2018-2019, kl:16.00-17.00. Kostnad: 200:-

Bokningen är öppen!

Begränsat antal platser.

Logga in, klicka sedan på lovskola och därefter den grupp som motsvarar ditt barns ålder, genomför anmälan och betalning. När betalningen gått igenom har ditt barn en plats.


Anmäl ditt barn här.

 

Har du någon fråga eller fundering, maila till info@aifgymnastik.se

 
Varmt välkomna till Gymnastikens Hus önskar AIF Gymnastik!

Verksamhetsutvecklingsdag för styrelsen
2023-08-26 14:19

I slutet av augusti samlades AIF styrelse för verksamhetsutveckling. Vi har bland annat reviderat Gröna tråden - vårt dokument för föreningens värdegrund och riktlinjer samt planerat de kommande två terminerna, kommande ledarträff och andra spännande aktiviteter. Nu ser vi fram mot en riktigt rolig gymnastikhöst! 

Nu finns lediga platser i fler olika gymnastikgrupper
2023-08-17 13:22
Vill ert barn börja träna gymnastik? Nu finns lediga platser att boka i flera olika gymnastikgrupper hos oss på AIF Gymnastik!

Följ länken för att välja grupp som stämmer med ert barns ålder. När ni har skrivit in uppgifterna och betalat har ni en plats. Träningarna börjar vecka 34 om ni inte får annat besked av tränarna. Mer info om träningen finns i bokningen.
 
Välkomna till oss på AIF Gymnastik!

Läs mer och boka här (endast ett fåtal platser kvar):
https://sportadmin.se/book/?F=15545389-f05e-4d86-a508-d3cee008a556
Stora sommarskolan 2023!
2023-08-16 19:46

Nu är Stora Sommarskolan igång. Det är full aktivitet i Gymnastikens hus i fem dagar. Cirka 95 barn deltar i olika grupper. Ett 20-tal ungdomsledare ser till att barnen får en rolig och lärorik gymnastikskola. Tack Ica Maxi för sponsring av frukt och tröjor.

Se alla bilder från Stora sommarskolan 2023 här.

Sommarhälsning
2023-07-24 11:56

Hej alla AIF-medlemmar!

Hoppas ni njuter av sommaren. Här kommer info från AIF Gymnastik.

 

Träningstid och avgift

Alla behåller sin plats i sin grupp och träningstiden är densamma som tidigare om inte era tränare har gett er andra besked.

 

Vi har börjat skicka ut aviseringar med träningsavgiften för höstterminen.

 

Vill ni inte ha platsen så tacka snarast nej när betalningsutskicket kommer. Det är fortsatt väldigt många barn i kö som vill börja med gymnastik.

 

Terminsstart

Höstterminen startar vecka 34. Det är tidigare än normalt men vi kommer på grund av utbildningar och tävlingar behöva ställa in vissa träningar och förlänger därför terminen.

 

Vissa tävlingsgrupper startar tidigare och meddelas om det av sina tränare.

 

Nyheter

AIF Gymnastik har haft en händelserik vårtermin där vi äntligen kunnat återställa hallen efter vattenskadan och har en helt ny hoppgrop. Vi har fortsatt att växa och är cirka 670 medlemmar i åldrarna 3-89 år. Träningarna sker i 39 olika grupper. Visst är det fantastiskt!

 

Familjegympan där föräldrar och barn gympar ihop startade i våras och fortsätter i höst.

 

En nyhet till hösten är att vi startar seniorgympa på fredagar kl.10. Gympa med gemensam fika efteråt. Tipsa gärna äldre i er närhet. Mer info finns på hemsidan.

 

Våra främsta tävlingsgymnaster i KvAG och MAG krönte säsongen med väldigt fina insatser på JSM och SM i Umeå. Flera medaljer bärgades hem till AIF. Ett stort grattis!

 

Tips

Det finns platser kvar på Stora sommarskolan vecka 33. Läs mer i en nyhet lite längre ner på startsidan. 

 

Ni vet väl om att hall 2 plus kafeterian går att hyra för barnkalas eller andra aktiviteter på lördagar, kl 12-15 och 15-18.

 

Vi är aktiva på sociala medier så följ oss gärna på Facebook och Instagram

https://www.facebook.com/aifgymnastik/?ref=page_internal

https://www.instagram.com/alingsasifgymnastik/

 

Det finns också en Facebookgrupp för att köpa och sälja gymnastikkläder, redskap och annat gymnastikrelaterat.
https://www.facebook.com/groups/545236230099585

 

Tillsammans
Vi har en ekonomi i balans men hyran på 1,1 miljoner kronor per år gör att vi måste kämpa för att öka våra intäkter. Vet du något företag som vill vara sponsor eller bidra på något sätt så är det oerhört tacksamt. Mejla kansliet: info@aifgymnastik.se

 

Det finns alltid plats för fler att engagera sig. Har du tips på hur vi kan bli bättre så mejla mer än gärna. Föreningen blir precis så bra som vi medlemmar gör den till.

 

Fortsatt trevlig sommar och väl mött för en ny fartfylld gymnastiktermin i höst!

 

Hälsningar AIF:s styrelse genom ordförande Karin Olander

Gymnastik på Sommarlovet
2023-07-03 19:01
AIF sparkade igång sommarlovet med vår populära Gymnastikskola som är både för medlemmar och för nya som vill testa gymnastik. Lilla Sommarskolan som ägde rum 15-16 juni lockade över 120 barn från 4 till 12 år. De tränade uppdelade i olika åldersgrupper och körde övningar som hör både till AG och truppgymnastik. Cirka 30 ungdomsledare såg till att alla barnen fick riktigt roliga dagar.

Tack till Sparbanken Alingsås som skänkte vattenflaskor och till Ica Maxi som bjöd på frukt.

Se fler bilder från Lilla Sommarskolan här.

Det finns fortfarande platser kvar till Stora Sommarskolan vecka 33, 14-18 augusti. Skynda er att anmäla er till en hel veckas gymnastik!

Anmäl här: https://sportadmin.se/book/?F=15545389-f05e-4d86-a508-d3cee008a556
 
För barn som går på skolor där terminen börjar under veckan har vi en speciallösning. Mejla i så fall info@aifgymnastik.se
Ladda ned medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer