Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Handla i klubbshopen

Boka Gymnastikens Hus

Anmäl dig till kön

Nyheter

Välkommen på Prova på 13 - 15 juni!
2022-05-11 22:47

Den 13-15 juni bjuder AIF Gymnastik in barn som är nyfikna på gymnastik. Deltagarna får lära sig grunderna på ett lekfullt sätt och känna på de olika redskapen som ringar, matta, bom, barr och friståendegolv. Prova-på-kursen kostar 400 kr. Vi bjuder alla barn på frukt.

Här är de olika tiderna för de olika åldrarna:

·       kl.09.00 - 10.30 - Födda 2011-2012

·       kl.11.00 - 12.30 - Födda 2013-2014 - Går även att boka för födda 2015-2016

·       kl.13.30 - 14.30 - Födda 2015-2016 - FULLBOKAT

·       kl.15.00 - 16.00 - Födda 2017-2018 - FULLBOKAT


OBS! Begränsat antal platser.

https://sportadmin.se/book/?F=15545389-f05e-4d86-a508-d3cee008a556


Logga in, klicka sedan på den grupp som motsvarar ditt barns ålder, genomför anmälan och betalning. När betalningen gått igenom har ditt barn en plats. 


Om man som förälder vill vara med för att sitt barn ska känna sig tryggt, så kom ombytt och delta i träningen. Du behöver inte kunna gymnastik sedan innan.


Varmt välkomna till Gymnastikens Hus önskar AIF Gymnastik!

Sammanfattning från årsmötet 29 mars
2022-04-14 18:04
AIF Gymnastik höll årsmöte tisdagen den 29 mars i kafeterian på Gymnastikens Hus. Det gick också att delta på länk via Google Meet. Med på mötet var 20 medlemmar.
Kjell Hult, som är ordförande i alliansen, valdes till mötesordförande.

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året. Verksamhetsberättelse och förvaltningsberättelse (inklusive resultat- och balansräkning) redovisades liksom revisionsberättelsen.

Budget och verksamhetsplan för kommande verksamhetsår fastställdes. Medlemsavgiften bestämdes till 200 kronor, vilket är samma som tidigare.

Årsmötet valde styrelse:
Karin Olander (ordförande, omval, 1 år)
Övriga ledamöter:
Carina Fridberg (nyval, 2 år)
Anja Hanning, Claudia Nilsson, Marcus Enström, Jesper Hedlund, Karin Wold (omval 2 år)
1 år kvar:  Marcus Enström, Pia Linusson
Suppleant:Tamsin Albery (1 år)
 
Avgår från styrelsen: Therese Källviks och Anna-Karin Salomonsson.
 
Revisor: Camilla Canova (1 år)
Revisorsuppleant: Martin Hallén (1 år)

Valberedningen:
Lisa Bogeskär (ordförande), Linda Larsson, Li Folkesson, Isabella Berg
Rekordstort deltagande på Alströmercupen
2022-03-30 20:03
Intresset för att tävla i Alströmercupen 2022 var så stort att föreningen beslutade att göra det till en två dagars-tävling för att ge alla gymnaster bra förutsättningar. Alströmercupen är vårens KvAG-tävling för hela regionen.

Över 180 gymnaster var anmälda från nio föreningar. Förutom AIF Gymnastik deltog gymnaster från GF Atletica, Gråbo, IK Ymer, Lysekil GF, Tidaholm, Tölö GF, Uddevalla, Vänersborgs GF. 

På lördagen avgjordes steg 5 och steg 6 på förmiddagen, medan steg 7, klubb- region- och rikspokal avgjordes på eftermiddagen. Det var första gången det hölls en inbjudningstävling för klubbpokalen vilket vi var extra glada för.

På söndagen tävlade cirka 100 gymnaster i steg 1-4. Även hall 2 användes för tävlingen. Prisutdelningen skedde inne i hall 3 när alla gymnaster samlades för utmarsch och prisutdelning där alla fick medalj.

Arrangemanget flöt på fint tack vare de AIF:are som ställde upp och bidrog på så många sätt. Ett stort tack till alla som gjorde tävlingshelgen så bra! 

Se fler bilder från Alströmercupen här.
Lilla vårcupen 2022
2022-03-13 11:49

Över 40 gymnaster deltog i AIF Gymnastiks klubbtävling Lilla vårcupen 2022, en tävling för kvinnlig AG i Gymnastikens Hus. De allra flesta gymnaster tävlade i steg 1, men några tävlade även i steg 2 och 3.

 

Flera nyutbildade domare var med och dömde för första gången. Och vi kunde välkomna en stor publik som fick se många fina stegserier!

 

Se fler bilder från tävlingen här.

Domarkurs för KvAG 1 i Gymnastiken Hus
2022-02-27 21:13
I lördags höll Gymnastikförbundet Väst en domarkurs för KvAG Steg 1 i Gymnastikens Hus i Alingsås. Utbildare var Josephine Göransson som förutom att vara domarutbildare och förbundsdomare också är tränare i AIF Gymnastik.

Ett 20-tal representanter från föreningarna Ymer, Gråbo, Vänersborg, Tidaholm, Tölo och AIF deltog och fick lära sig bedömningen för de svenska stegserierna från steg 1 till steg 4. Flera av dem var gymnastikföräldrar som tagit steget att utbilda sig.

Under förmiddagen var det teori och under eftermiddagen praktiska övningar där ett gäng av våra KvAG-gymnaster visade de olika övningarna. 

Föreningen behöver fler domare i både KvAG, MAG och trupp för att våra gymnaster ska kunna tävla. Vill du också bli domare - mejla info@aifgymnastik.se för att anmäla ditt intresse eller för att få veta mer. 
Lyckad jullovskola trots pandemi
2022-01-17 21:10

AIF Gymnastiks populära lovskola hölls även under jullovet, men i mindre skala på grund av pandemin. Ett 50-tal barn deltog uppdelade i mindre grupper. Under ledning av föreningens duktiga ungdomsledare fick barnen bland annat träna på att hjula på airtracken, göra övningar på bygelhästen, svinga sig i barren, balansera på bommen, hänga i ringarna, göra volter, flickisar, kullerbyttor och stå på händer. Dessutom flera specialdanser och roliga lekar. Det var många glada miner och spralliga ben i Gymnastikens hus under de tre dagarna som Jullovsskolan pågick. Stort tack till ICA Maxi som försåg alla deltagare med extra energi genom att sponsra med frukt. ICA Maxi har även sponsrat med de fina t-shirtarna.

Se fler bilder här.

BePe Elektronik är ny sponsor!
2022-01-11 17:13

AIF Gymnastik tackar BePe Elektronik som valt att bli ny sponsor till vår förening! AIF Gymnastik är en ideell förening med nästan 600 medlemmar. Tack vare våra viktiga sponsorer kan vi fortsätta att utveckla AIF Gymnastiks verksamhet.

”Vi är glada över att kunna sponsra AIF Gymnastik som genom sitt ideella arbete ger en meningsfull fritid till så många barn och ungdomar", säger Peder Thiel, VD på BePe Elektronik.

Arbetar du på, eller känner du någon som arbetar på ett företag som skulle vilja sponsra AIF Gymnastik? Klicka här för att läsa mer. 

Välkomna på jullovsskola
2021-12-27 16:44

Den 3-5 januari 2022 är det dags för AIF Gymnastiks Jullovsskola. Det blir tre dagar fyllda av härlig gymnastik ledda av våra duktiga ungdomsledare.

 

AIF Gymnastik har haft en avstämning med Gymnastikförbundet kring hur restriktionerna ska tolkas och har anpassat verksamheten efter det samt infört smittskyddsåtgärder. Bland annat kommer deltagarna delas in i mindre grupper som inte kommer att blandas. Vi kommer heller inte att tillåta att föräldrar får följa med in i Gymnastikens Hus. För att undvika trängsel vid hämtning och lämning skrer kön utomhus och ingång är via café-dörren (den röda dörren direkt innanför grinden).

Viktigt att alla stannar hemma vid sjukdomssymptom. 

 

Jullovsskolan kostar 550 kronor. Vi bjuder på frukt varje dag!

Träningstider: 

  • 9.00  –  12.00 födda 2014- 2015       Kostnad 550 kr
  • 13.00 – 16.00 födda 2009 - 2013       Kostnad 550 kr

Anmälan senast den 31 december på den här länken:
https://forms.gle/ToErmqpdXck8v8959

All kontakt och frågor ska gå via mejl till den här adressen: (OBS! inte vår vanliga adress eftersom kansliet inte är bemannat under storhelgerna)
lovskola.aifgymnastik@gmail.com 

Betalning sker till swish på nummer: 
123 125 04 22
Märk betalningen med barnets för- och efternamn. 

Vi kan inte hantera återbetalningar, men det är okej att betala vid ankomst första dagen.

Varmt välkomna!

Vänliga hälsningar Lovskolegruppen

Lyckad Luciacup i Gymnastikens Hus!
2021-12-21 20:26
I år var Luciacupen tillbaka efter förra årets inställda tävling. Det är en klubbtävling för alla gymnaster som tränar artistisk gymnastik, både KvAG (kvinnlig AG) och MAG (manlig AG). Cirka 80 gymnaster deltog i tävlingen som ägde rum den 11 december. På förmiddagen avgjordes Steg 1 där det var många som tävlade för första gången. På eftermiddagen var det gymnasterna som tävlar i steg 2-5 samt premiär för Klubbpokalen. Det är ett nyskapat insteg till Pokalserierna med valfria serier där friståendeprogrammet görs till musik. Föreningens mest rutinerade AG-gymnaster, som vanligtvis tävlar i de högsta serierna, Region- och Rikspokal, deltog i Luciacupen genom en specialanpassad lagtävling. 

Det bjöds på många fina uppvisningar i de olika redskapen. Tack till domarna och alla funktionärer som gjorde tävlingen möjlig!

Tävlingen hölls inför publik där alla fick visa covidpass vid entrén. Publikplatser och kaféet hade anpassats för att undvika trängsel. Att hålla tävling med åskådare på plats var uppskattat av både gymnaster och publik.

Se fler bilder här.
Ladda ned medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer