Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Handla i klubbshopen

Boka Gymnastikens Hus

Anmäl dig till kön

Nyheter

Terminen är igång!
2023-01-24 18:10

Nu är terminen igång och vi är glada över att ha kunnat starta upp flera nya grupper. Intresset för gymnastik är stort och grupperna fylldes upp snabbt.

Inför terminsstarten höll Josephine Göransson en introduktionsutbildning för ca 30 nya ledare. Under utbildningen gick man bland annat igenom grunderna kring flera olika övningar så som på bilden där Josephine visar grunderna för handstående.

Nu ser vi fram mot en härlig gymnastikvår!

Jullovskolan 2023
2023-01-11 20:08

Snön yrde utanför när AIF Gymnastik höll jullovskola under två dagar i början av januari. Inne i våra hallar var det full aktivitet och massa roliga gympastikövningar. Över 100 barn mellan 6 och 12 år deltog i jullovskolan. De var uppdelade i olika grupper och tränade på en rad olika saker inom artistisk gymnastik och truppgymnastik. Allt under ledning av föreningens duktiga ungdomsledare. Drygt 20 ungdomsledare såg till att barnen fick bra och rolig träning. Tack till Sparkbanken Alingsås för vattenflaskor och Ica Maxi för frukt.

Se fler bilder från jullovskolan 2023 här.

Karin Olander är årets AIF:are! 
2022-12-18 12:09

Varje år utses årets AIF-are bland medlemmarna i alliansföreningarna AIF fotboll, AIF friidrott och AIF gymnastik i Alingsås. Nyligen utsågs AIF Gymnastiks ordförande Karin Olander till årets AIF:are 2021.

 

I samband med AIF Gymnastiks styrelsemöte överräckte alliansens ordförande Kjell Hult blommor och den fina och tunga vandringspokalen till 2021 års AIF:are Karin Olander. Kjell Hult läste också nomineringen till vinnaren:

 

“Den nominerade har under ett annars mycket stillastående pandemiår genomfört stora utvecklings- och förbättringsarbeten för AIF Gymnastik. Föreningen har gått från en förening i ekonomiska svårigheter till en blomstrande, välmående förening och på kort tid nästan fördubblat antalet medlemmar. Med stort driv och engagemang har hon spridit glädje och inspirerat både gymnaster och ledare till att göra det lilla extra för föreningen.”

 

Karin Olander som varit ordförande i AIF Gymnastik sedan sommaren 2020 kommenterar priset:

"Det är väldigt roligt och hedrande att få den här utmärkelsen både för mig och för AIF Gymnastik. Ett kvitto att vi är på rätt väg. Många utmaningar återstår, inte minst allt jobb efter den stora vattenskadan i Gymnastikens hus i somras. Men det är en fantastisk förening med många eldsjälar och stort engagemang. Då är det kul att driva utvecklingen framåt. Intresset för gymnastik bland barn och unga är enormt", säger Karin Olander.

Läs också artikeln i Alingsås Tidning här.

Glimrande Luciacup!
2022-12-15 15:18

I helgen gick vår årliga klubbtävling i artistisk gymnastik av stapeln - Luciacupen. På förmiddagen var det ca 50 barn, både tjejer och killar som tävlade. Några för allra första gången. Det var pirriga och förväntansfulla barn på uppvärmning och förträningen och sedan när tävlingen startade var det idel leenden vart man än vände sig i hallen. Underbart! 

Läs mer och se några ytterligare bilder här.

De bästa julklapparna kommer från AIFs klubbshop!
2022-11-28 11:44

I AIF Gymnastiks klubbshopp finns fina julklappstips till hela familjen och även släkt och vänner! Ryggsäckar och väskor för träning och skola eller mössor och handskar för kallare dagar. Självklart har vi även en gullig bebisbody för den minsta supportern och hoodies för alla andra som tränar, sitter på läktaren eller håller tummarna hemifrån! I klubbshopen finns något för alla smaker! 

Kika in du också!
https://www.tifosi.se/aifgymnastik/sortiment/julklapps-tips 

Välkomna på jullovsskola!
2022-11-25 16:27

Den 3-4 januari är det dags för AIF Gymnastiks Jullovsskola. Det blir två dagar fyllda av gymnastik både för nybörjare och de som redan tränar gymnastik och vill lära sig mer. Träningen sker uppdelad i olika grupper och man behöver inte vara medlem för att delta. Jullovsskolan kostar 500 kr. Vi bjuder på frukt varje dag!

 

Träningstiderna för de olika åldrarna är: 

  • Kl.9.30 – 12.00    födda 2014 - 2016      
  • Kl.13.00 – 16.00  födda 2009 - 2013       

 

OBS! Begränsat antal platser.

 

Anmälan
Logga in, klicka sedan på den grupp som motsvarar ditt barns ålder, genomför anmälan och betalning. När betalningen gått igenom har ditt barn en plats.

 

https://sportadmin.se/book/?F=15545389-f05e-4d86-a508-d3cee008a556

Aktiv start på höstlovet!
2022-11-06 11:23

Första dagarna på höstlovet var det dags för AIF Gymnastiks populära gymnastikskola. Totalt deltog cirka 90 barn i åldrarna 6 till 12 år. Uppdelat i olika grupper togs de om hand av 17 ungdomsledare som såg till att barnen fick träna gymnastik på olika sätt. Allt från uppvärmningsdans och lekar till övningar i barren och på bommen och flickis och volter på airtracken. Stort tack till ICA Maxi som sponsrade med frukt och Sparbanken Alingsås som sponsrade med vattenflaskor.

Se fler bilder här.

Är du Alingsås IF Gymnastiks nya verksamhetsledare?
2022-10-26 18:16

Alingsås Idrottsförening grundades redan 1906 och har drygt 500 medlemmar idag. Vi fokuserar både på bredd och spets och har gymnaster som tävlar på SM-nivå samtidigt som vi erbjuder allt från barngymnastik till kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG), manlig artistisk gymnastik (MAG), truppgymnastik samt vuxengymnastik. 

AIF Gymnastik är en ideell förening som brinner för gymnastik och har som mål att möjliggöra för så många som möjligt att träna, tävla och uppleva rörelseglädje. Intresset för gymnastik i regionen är stort och föreningen har drygt 500 medlemmar och vi är idag ca 130 ideella ledare och ungdomsledare. Vi bedriver såväl breddverksamhet med grupper inom barn-, ungdoms- och vuxengymnastik samt tävlingsgrupper inom artistisk gymnastik och truppgymnastik. Vi har idag 4 anställda som har olika roller i föreningen och som arbetar dagtid och kvällstid. Föreningen har också en mycket aktiv och engagerad styrelse som verksamhetsledaren arbetar tätt tillsammans med. AIF Gymnastik tillhör Svenska Gymnastikförbundet och Svenska Gymnastikförbundet Väst. 

 

Om rollen
Du har ansvaret för AIF Gymnastiks verksamhet och sköter kontakterna mellan personal, styrelse, medlemmar och externa parter.


Arbetet utgår från Gymnastikens Hus som ligger centralt i Alingsås, precis intill järnvägsstationen. Gymnastikens Hus har tre hallar varav två är fullt utrustade redskapshallar och där hall 1 är en av Västsveriges bäst utrustade hallar för kvinnlig och manlig artistisk gymnastik. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån viss del av arbetstiden. Kvälls- och helgarbete förekommer. 

Huvudsakliga uppgifter

  • Medlemskontakt – kontakt med nya och befintliga medlemmar.
  • Ledarkontakt – stötta och utveckla ledare samt ungdomsledare i sitt uppdrag.
  • Ekonomi – ansvara för daglig ekonomihantering.
  • Samordna arbetet för föreningens övriga anställda. 
  • Utveckla verksamheten genom att starta nya grupper och bedriva bland annat lovskolor.
  • Löpande dialog med styrelsen för uppföljning av uppgifter och verksamhet.

Är det här du?

Du har förmågan att kunna planera, driva och genomföra arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är inte rädd för att fatta beslut inom givna ramar och har en flexibilitet i hur du tar dig an utmaningar. Du är en person som har mycket energi och eget driv som gillar att hitta lösningar och kan tackla oförutsedda händelser. Du har en god förmåga att skapa relationer och kommunicerar väl i såväl mejl som vid personliga möten i hallen.


Arbetstiden är dagtid, men eftersom vår verksamhet även sker på kvällstid och helger kommer visst arbete att förekomma även kvällar och helger. AIF Gymnastiks värdegrund är Tillsammans, På egna villkor och I trygghet. Det är ledorden i vår verksamhet som alla jobbar efter. Har du också ett brinnande intresse och förståelse för idrotts- och föreningslivets stora engagemang kommer vi att passa bra tillsammans.


Tjänstgöringsgraden skräddarsys beroende på sökande, men utgångspunkten är från 40 procent. 

 

Vid frågor om tjänsten kontakta ordförande Karin Olander, olander.edsas@gmail.com

Telefon: 0703-91 38 73.

 

Din ansökan med CV skickar du senast 25 november 2022 till olander.edsas@gmail.com Urval och intervjuer kan komma ske löpande under perioden.Välkomna på höstlovsskola!
2022-10-09 22:25

Den 31 oktober och 1 november är det dags för AIF Gymnastiks Höstlovsskola. Det blir två dagar fyllda av gymnastik både för nybörjare och de som redan tränar gymnastik och vill lära sig mer. Träningen sker uppdelad i olika grupper och man behöver inte vara medlem för att delta. Höstlovsskolan kostar 500 kr. Vi bjuder på frukt varje dag!

 

Träningstiderna för de olika åldrarna är: 

  • Kl.9.30 – 12.00    födda 2014 - 2016      
  • Kl.13.00 – 16.00  födda 2009 - 2013       

 

Bokningslänk: 

https://sportadmin.se/book/?F=15545389-f05e-4d86-a508-d3cee008a556


Logga in, klicka sedan på den grupp som motsvarar ditt barns ålder, genomför anmälan och betalning. När betalningen gått igenom har ditt barn en plats.

Varmt välkomna till Gymnastikens Hus önskar AIF Gymnastik!

Ladda ned medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer