Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Handla i klubbshopen

Boka Gymnastikens Hus

Anmäl dig till kön

Nyheter

Uppdatering om vattenskadan i hall 1
2022-08-09 15:43
Här kommer en uppdatering kring läget efter förra veckans vattenskada som har gjort att vi inte kan använda hall 1 i Gymnastikens Hus.

Saneringsfirman har varit på plats under måndagen och kommer att göra fuktmätningar under veckan. Bedömningar av hur omfattande skador det är på redskap och mattor har också påbörjats.

Det pågår en dialog med fastighetsägaren, saneringsfirman och försäkringsbolagen där vi känner att det finns en förståelse för att vi måste komma igång med vår verksamhet så snart som möjligt.

Nästa vecka räknar vi med att få tydligare besked om hur lång tid det kommer att ta för hallen att torka och då hoppas vi också kunna ge besked om terminsstarten. Vi jobbar stenhårt för att hitta olika lösningar. Tack för all hjälp och för er förståelse.
Sommarskola med nya lösningar
2022-08-08 22:15
Efter förra veckans vattenskada, som gör att vi inte kan använda hall 1, blev årets Sommarskola lite annorlunda när den drog igång på måndagen. Men det var samma goda stämning bland barn och ungdomsledare som det brukar vara. Totalt deltar cirka 75 barn mellan 4 och 12 år i Sommarskolan där de yngre tränar på förmiddagarna och de äldre på eftermiddagarna. 

Läget i hall 1 har gjort att vi har letat en del nya lösningar och vi är tacksamma för att ha fått tillgång till den intilliggande padelhallen där det hölls styrketräning. Våra två fungerande gymnastikhallar utnyttjades till max med dans, lekar och en rad olika gymnastikbanor där deltagarna tränade allt från kullerbyttor och flickis till att gå på bommen och pendla i barren.

Se fler bilder från lägret här.
Vattenskada i Gymnastikens Hus
2022-08-07 01:13

Vi har informerat på mail till alla medlemmar och Alingsås Tidning har också rapporterat om vattenskadan i Gymnastikens Hus. Här vill vi ge er status och visa bilder på hur det ser ut i hall 1 i Gymnastikens Hus. 

Under torsdagens oväder forsade det in vatten i hall 1 i Gymnastikens Hus när ett rör som leder regnvatten från taket brast. Ett gäng medlemmar från föreningen har kämpat med att få bort vattnet och lyfta på alla redskap och tjockmattor som stått i vatten under fredagen och lördagen. En saneringsfirma har ställt in stora fläktar för att torka upp lokalerna. Det stora friståendegolvet har tagits upp för att torka upp vatten som runnit under. Hall 1 går inte att använda alls för tillfället och vi vet inte när hallen kan tas i bruk igen. Hall 3 och hall 2 har klarat sig utan skador vilket gör att vi ändå kommer kunna genomföra Sommarskolan som kör i gång på måndag. Nu väntar ett jobb med försäkringsbolag, fastighetsägare samt flera andra parter för att kunna återställa hall 1.

Norska gymnaster i Alingsås!
2022-08-03 12:20
Vi är glada att ha fått välkomna Moss Turnförening från Norge som varit på läger i Gymnastikens hus en vecka i sommar. Både gymnaster och ledare var mycket nöjda med våra fina lokaler och med vistelsen i Alingsås där de förutom mycket gymnastikträning även hann med bland annat bad i Lygnared och restaurangbesök på kvällarna. 
Fina prestationer från AIF-killarna i JSM och Lag SM
2022-07-03 14:17

För några helgersedan tävlade några av AIFs killar i JSM och Lag SM för MAG. Marcus, Simon och Charlie tävlade JSM. Marcus körde mångkamp och kom på en 8e plats! Simon och Charlie tävlade 4 redskap var. Marcus och Charlie tog sig till grenfinaler på söndagen. Marcus var i final i bygel, ringar och räck med en 5e plats som bäst i ringar! Charlie tog sig till grenfinal i barr, där han kom på en 6e plats!

Adam tävlade i tre redskap under Lag SM, poängen som JSM-killarna fick på förmiddagen gick in till Lag SM poängen, där AIF kom på en fin nionde plats. Riktigt roligt! 

Lyckat midsommarläger för våra KvAG-gymnaster!
2022-06-27 14:02

I tre dagar under midsommarveckan har alla KvAG-grupper kört ett läger i Gymnastikens hus. Cirka 30 gymnaster var med på lägret som leddes av flera tränare samt ungdomstränare. Det gav chans att utveckla en rad olika övningar och moment och efteråt var det många gymnaster som sa att de lärt sig nya saker, bland annat flickis, chip i barren och kullerbytta på bommen. Lägret hade också fokus på att olika träningsgrupper skulle lära känna varandra och det var en härlig gemenskap i hallen. 

Se bilder här

Välkommen på sommarskola 8-12 augusti!
2022-06-23 13:55

Den 8 -12 augusti är det dags för AIF Gymnastiks årliga sommarskola. Sommarskolan är för alla barn födda 2010 - 2018. Det blir en vecka fylld av gymnastik både för nybörjare och de som redan tränar gymnastik och vill lära sig mer. Träningen sker uppdelad i olika grupper och man behöver inte vara medlem för att delta. Sommarskolan kostar 900 kr (600 kr för födda 2017-2018). Vi bjuder på frukt varje dag och alla barn får en t-shirt.

 
Träningstiderna för de olika åldrarna är: 

  • Födda 2017 - 2018            kl.9.30 - 10.30
  • Födda 2015 – 2016            kl.9.30 – 12.00 
  • Födda 2010 – 2014            kl.13.00 – 16.00

I år har vi ett nytt sätt att anmäla sig på. Klicka på länken nedan och följ instruktionerna.  

OBS! Begränsat antal platser!

Logga in, klicka sedan på den grupp som motsvarar ditt barns ålder, genomför anmälan och betalning. När betalningen gått igenom har ditt barn en plats.

https://sportadmin.se/book/?F=15545389-f05e-4d86-a508-d3cee008a556

 

Varmt välkomna till Gymnastikens Hus önskar AIF Gymnastik!

Lyckade prova på-dagar!
2022-06-21 14:41

Under första veckan på sommarlovet fick över 100 barn möjlighet att prova på gymnastik. Gymnastikens Hus fylldes av skratt, koncentration och massa med rörelseglädje! Barnen njöt av gympan och vi inom AIF Gymnastik vill tacka våra duktiga ungdomsledare som gjorde dessa dagar så roliga och spännande! Vi vill också tacka Maxi Alingsås som sponsrade våra duktiga prova på-gymnaster med god frukt för att orka träna mer!

Se fler bilder från våra Prova på-dagar här.

Välkomna till Gymnastikens Hus under Potatisfestivalen den 11 juni
2022-06-02 22:56
Öppet hus i Gymnastikens Hus, kl 14.30 -16.00.

Vi genomför prova-på-gymnastik för barn. Alla barn som vill får prova på gymnastikens olika redskap som bom, barr, ringar, räck, bygelhäst, tumblinggolv med mera. Tänk på att ha träningskläder utan dragkedjor.

Dessutom visar Truppgruppen Röd 1 sitt friståendeprogram kl 14.30 och 15.00.

Passa på att ta en go-fika i vårt café!

Välkomna till Gymnastikens Hus!
Ladda ned medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer