Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Handla i klubbshopen

Boka Gymnastikens Hus

Anmäl dig till kön

Nyheter

De bästa julklapparna kommer från AIFs klubbshop!
2022-11-28 11:44

I AIF Gymnastiks klubbshopp finns fina julklappstips till hela familjen och även släkt och vänner! Ryggsäckar och väskor för träning och skola eller mössor och handskar för kallare dagar. Självklart har vi även en gullig bebisbody för den minsta supportern och hoodies för alla andra som tränar, sitter på läktaren eller håller tummarna hemifrån! I klubbshopen finns något för alla smaker! 

Kika in du också!
https://www.tifosi.se/aifgymnastik/sortiment/julklapps-tips 

Välkomna på jullovsskola!
2022-11-25 16:27

Den 3-4 januari är det dags för AIF Gymnastiks Jullovsskola. Det blir två dagar fyllda av gymnastik både för nybörjare och de som redan tränar gymnastik och vill lära sig mer. Träningen sker uppdelad i olika grupper och man behöver inte vara medlem för att delta. Jullovsskolan kostar 500 kr. Vi bjuder på frukt varje dag!

 

Träningstiderna för de olika åldrarna är: 

  • Kl.9.30 – 12.00    födda 2014 - 2016      
  • Kl.13.00 – 16.00  födda 2009 - 2013       

 

OBS! Begränsat antal platser.

 

Anmälan
Logga in, klicka sedan på den grupp som motsvarar ditt barns ålder, genomför anmälan och betalning. När betalningen gått igenom har ditt barn en plats.

 

https://sportadmin.se/book/?F=15545389-f05e-4d86-a508-d3cee008a556

Aktiv start på höstlovet!
2022-11-06 11:23

Första dagarna på höstlovet var det dags för AIF Gymnastiks populära gymnastikskola. Totalt deltog cirka 90 barn i åldrarna 6 till 12 år. Uppdelat i olika grupper togs de om hand av 17 ungdomsledare som såg till att barnen fick träna gymnastik på olika sätt. Allt från uppvärmningsdans och lekar till övningar i barren och på bommen och flickis och volter på airtracken. Stort tack till ICA Maxi som sponsrade med frukt och Sparbanken Alingsås som sponsrade med vattenflaskor.

Se fler bilder här.

Är du Alingsås IF Gymnastiks nya verksamhetsledare?
2022-10-26 18:16

Alingsås Idrottsförening grundades redan 1906 och har drygt 500 medlemmar idag. Vi fokuserar både på bredd och spets och har gymnaster som tävlar på SM-nivå samtidigt som vi erbjuder allt från barngymnastik till kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG), manlig artistisk gymnastik (MAG), truppgymnastik samt vuxengymnastik. 

AIF Gymnastik är en ideell förening som brinner för gymnastik och har som mål att möjliggöra för så många som möjligt att träna, tävla och uppleva rörelseglädje. Intresset för gymnastik i regionen är stort och föreningen har drygt 500 medlemmar och vi är idag ca 130 ideella ledare och ungdomsledare. Vi bedriver såväl breddverksamhet med grupper inom barn-, ungdoms- och vuxengymnastik samt tävlingsgrupper inom artistisk gymnastik och truppgymnastik. Vi har idag 4 anställda som har olika roller i föreningen och som arbetar dagtid och kvällstid. Föreningen har också en mycket aktiv och engagerad styrelse som verksamhetsledaren arbetar tätt tillsammans med. AIF Gymnastik tillhör Svenska Gymnastikförbundet och Svenska Gymnastikförbundet Väst. 

 

Om rollen
Du har ansvaret för AIF Gymnastiks verksamhet och sköter kontakterna mellan personal, styrelse, medlemmar och externa parter.


Arbetet utgår från Gymnastikens Hus som ligger centralt i Alingsås, precis intill järnvägsstationen. Gymnastikens Hus har tre hallar varav två är fullt utrustade redskapshallar och där hall 1 är en av Västsveriges bäst utrustade hallar för kvinnlig och manlig artistisk gymnastik. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån viss del av arbetstiden. Kvälls- och helgarbete förekommer. 

Huvudsakliga uppgifter

  • Medlemskontakt – kontakt med nya och befintliga medlemmar.
  • Ledarkontakt – stötta och utveckla ledare samt ungdomsledare i sitt uppdrag.
  • Ekonomi – ansvara för daglig ekonomihantering.
  • Samordna arbetet för föreningens övriga anställda. 
  • Utveckla verksamheten genom att starta nya grupper och bedriva bland annat lovskolor.
  • Löpande dialog med styrelsen för uppföljning av uppgifter och verksamhet.

Är det här du?

Du har förmågan att kunna planera, driva och genomföra arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är inte rädd för att fatta beslut inom givna ramar och har en flexibilitet i hur du tar dig an utmaningar. Du är en person som har mycket energi och eget driv som gillar att hitta lösningar och kan tackla oförutsedda händelser. Du har en god förmåga att skapa relationer och kommunicerar väl i såväl mejl som vid personliga möten i hallen.


Arbetstiden är dagtid, men eftersom vår verksamhet även sker på kvällstid och helger kommer visst arbete att förekomma även kvällar och helger. AIF Gymnastiks värdegrund är Tillsammans, På egna villkor och I trygghet. Det är ledorden i vår verksamhet som alla jobbar efter. Har du också ett brinnande intresse och förståelse för idrotts- och föreningslivets stora engagemang kommer vi att passa bra tillsammans.


Tjänstgöringsgraden skräddarsys beroende på sökande, men utgångspunkten är från 40 procent. 

 

Vid frågor om tjänsten kontakta ordförande Karin Olander, olander.edsas@gmail.com

Telefon: 0703-91 38 73.

 

Din ansökan med CV skickar du senast 25 november 2022 till olander.edsas@gmail.com Urval och intervjuer kan komma ske löpande under perioden.Välkomna på höstlovsskola!
2022-10-09 22:25

Den 31 oktober och 1 november är det dags för AIF Gymnastiks Höstlovsskola. Det blir två dagar fyllda av gymnastik både för nybörjare och de som redan tränar gymnastik och vill lära sig mer. Träningen sker uppdelad i olika grupper och man behöver inte vara medlem för att delta. Höstlovsskolan kostar 500 kr. Vi bjuder på frukt varje dag!

 

Träningstiderna för de olika åldrarna är: 

  • Kl.9.30 – 12.00    födda 2014 - 2016      
  • Kl.13.00 – 16.00  födda 2009 - 2013       

 

Bokningslänk: 

https://sportadmin.se/book/?F=15545389-f05e-4d86-a508-d3cee008a556


Logga in, klicka sedan på den grupp som motsvarar ditt barns ålder, genomför anmälan och betalning. När betalningen gått igenom har ditt barn en plats.

Varmt välkomna till Gymnastikens Hus önskar AIF Gymnastik!

Uppdatering om vattenskadan i hall 1
2022-08-09 15:43
Här kommer en uppdatering kring läget efter förra veckans vattenskada som har gjort att vi inte kan använda hall 1 i Gymnastikens Hus.

Saneringsfirman har varit på plats under måndagen och kommer att göra fuktmätningar under veckan. Bedömningar av hur omfattande skador det är på redskap och mattor har också påbörjats.

Det pågår en dialog med fastighetsägaren, saneringsfirman och försäkringsbolagen där vi känner att det finns en förståelse för att vi måste komma igång med vår verksamhet så snart som möjligt.

Nästa vecka räknar vi med att få tydligare besked om hur lång tid det kommer att ta för hallen att torka och då hoppas vi också kunna ge besked om terminsstarten. Vi jobbar stenhårt för att hitta olika lösningar. Tack för all hjälp och för er förståelse.
Sommarskola med nya lösningar
2022-08-08 22:15
Efter förra veckans vattenskada, som gör att vi inte kan använda hall 1, blev årets Sommarskola lite annorlunda när den drog igång på måndagen. Men det var samma goda stämning bland barn och ungdomsledare som det brukar vara. Totalt deltar cirka 75 barn mellan 4 och 12 år i Sommarskolan där de yngre tränar på förmiddagarna och de äldre på eftermiddagarna. 

Läget i hall 1 har gjort att vi har letat en del nya lösningar och vi är tacksamma för att ha fått tillgång till den intilliggande padelhallen där det hölls styrketräning. Våra två fungerande gymnastikhallar utnyttjades till max med dans, lekar och en rad olika gymnastikbanor där deltagarna tränade allt från kullerbyttor och flickis till att gå på bommen och pendla i barren.

Se fler bilder från lägret här.
Vattenskada i Gymnastikens Hus
2022-08-07 01:13

Vi har informerat på mail till alla medlemmar och Alingsås Tidning har också rapporterat om vattenskadan i Gymnastikens Hus. Här vill vi ge er status och visa bilder på hur det ser ut i hall 1 i Gymnastikens Hus. 

Under torsdagens oväder forsade det in vatten i hall 1 i Gymnastikens Hus när ett rör som leder regnvatten från taket brast. Ett gäng medlemmar från föreningen har kämpat med att få bort vattnet och lyfta på alla redskap och tjockmattor som stått i vatten under fredagen och lördagen. En saneringsfirma har ställt in stora fläktar för att torka upp lokalerna. Det stora friståendegolvet har tagits upp för att torka upp vatten som runnit under. Hall 1 går inte att använda alls för tillfället och vi vet inte när hallen kan tas i bruk igen. Hall 3 och hall 2 har klarat sig utan skador vilket gör att vi ändå kommer kunna genomföra Sommarskolan som kör i gång på måndag. Nu väntar ett jobb med försäkringsbolag, fastighetsägare samt flera andra parter för att kunna återställa hall 1.

Norska gymnaster i Alingsås!
2022-08-03 12:20
Vi är glada att ha fått välkomna Moss Turnförening från Norge som varit på läger i Gymnastikens hus en vecka i sommar. Både gymnaster och ledare var mycket nöjda med våra fina lokaler och med vistelsen i Alingsås där de förutom mycket gymnastikträning även hann med bland annat bad i Lygnared och restaurangbesök på kvällarna. 
Ladda ned medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer