Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Frågor & svar

När kan mitt barn få en plats? 

Nya grupper startar i samband med terminstart. För att kunna starta nya grupper behöver vi föräldrar som kan vara ledare. AIF Gymnastik är en ideell förening där föräldrar och ungdomar leder grupperna. Föreningen har inga anställda tränare förutom till vår högsta elitgrupp. 


Vad innebär det att leda en grupp? 

Som förälder leder du en grupp tillsammans med andra föräldrar och en ungdomsledare. Ni planerar och leder träningarna tillsammans och ansvarar för gruppen och kommunikationen med föräldrar. Att vara ledare är ett roligt och givande uppdrag. Du erbjuds utbildningar och material av oss som förening. Om du ställer upp som ledare får ditt barn förtur i kön.

 

Låter detta intressant? Maila oss på: info@aifgymnastik.se 

 

Vad kostar det? 
Våra barngrupper kostar 1 300 kr per termin. Övriga grupper börjar på 1 300 kr och baseras sedan på antal träningstimmar i veckan.


Får man prova på innan man bestämmer sig om man vill ha platsen?
Nej, vi har inte möjlighet att erbjuda prova-på. Däremot har vi lovskolor och andra tillfällen för att prova gymnastik. Där har ni möjlighet att testa om gymnastik är en idrott för ditt barn.  


Vad ska barnen ha på sig när de tränar?

  • Kroppsnära träningskläder utan dragkedjor (detta på grund av säkerhetsskäl)
  • Håret skall vara uppsatt
  • Smycken ska vara borttagna
  • Barfota
  • Ta med namnad vattenflaska


Tänk på att namna vattenflaska och kläder!


Får jag som föräldrar vara med i hallen/på träningen?
Vill man som förälder eller anhörig vara med sitt barn på träning, så kom ombytt och var med som hjälptränare. 


När startar och slutar terminen och när är det lov?
Vårterminen slutar vecka 22 (VT23) för barngrupperna. Övriga grupper slutar vecka 23 om inget annat anges av ledare för respetive grupp. 

Barngrupper tränar inte på sportlovet veca 7 eller påsklovet vecka 15. För övriga grupper återkommer ledare för respektige grupp.


Vi reserverar oss för att det kan skilja sig från grupp till grupp.

 
Våra sponsorer