Bli stödmedlem idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alingsås IF Gymnastik

Frågor & svar

Hur anmäler jag mitt barn till att träna gymnastik?
Läs om hur du intresseanmäler ditt barn till AIF Gymnastik här.

 

Kan man stå i kö till en viss grupp?
Nej, blir det lediga platser skickar vi ut till dem som har gjort intresseanmälan. 

 

Hur gammal måste barnet vara för att börja i gymnastik?
Du kan anmäla ditt barn från året då barnet fyller fyra år för att börja i barngymnastik och från dess att barnet är 3 år för att börja i familjegymnastik där man som vuxen gympar ihop med sitt barn.

 

När startas nya gymnastikgrupper?

Nya grupper startar i samband med terminstart. För att kunna starta nya grupper behöver vi föräldrar som kan vara ledare. AIF Gymnastik är en ideell förening där föräldrar tillsammans med ungdomsledare leder grupperna. Föreningen har inga anställda tränare förutom till vår högsta elitgrupp. 

 

Vilka dagar och tider sker träning?

Eftersom vi har över 40 träningsgrupper igång sker träningar alla dagar. Vardagar kl.15-20. Vuxna tränar till kl. 22. Lördagar kl. 9-17 och söndagar kl. 9-20. Barngrupper tränar en timma och de flesta träningarna är förlagda till helgerna mellan 9 och 17. 

Får jag som förälder vara med på/titta på mitt barns gymnastikträning?
Om man vill vara med på sitt barns gymnastikträning – kom ombytt och var med som hjälptränare. Vi har begränsade möjligheter för föräldrar att sitta i hallen. Syskon får inte vara på redskapen av säkerhetsskäl. 


Hur blir man gymnastikledare?
Vi är alltid intresserade av att vara fler engagerade ledare. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från att vara ledare inom gymnastik. Föreningen står för utbildning. Kontakta oss på info@aifgymnastik.se om du är intresserad av att bli ledare för att få veta mer. 

Vad innebär det att vara gymnastikledare? 

Som förälder leder du en grupp tillsammans med andra föräldrar och ungdomsledare. Ni planerar och leder träningarna tillsammans och ansvarar för gruppen och kommunikationen med föräldrar. Att vara ledare är ett roligt och givande uppdrag. Du erbjuds utbildningar och material av oss som förening. Om du ställer upp som ledare får ditt barn förtur i kön.

Är du intresserad av att vara ledare? Maila oss på: info@aifgymnastik.se 


Får mitt barn prova på gymnastik innan man bestämmer sig för att börja?
Nej, tyvärr inte. För att få vara med och träna behöver gymnasten vara försäkrad. Det innebär att ni måste betala avgiften för att barnet ska kunna vara med på träning. Det är också genom betalning ni bekräftar barnets plats i gruppen. Om ingen betalning gjorts har gymnasten ingen plats i gruppen och är heller inte försäkrad. 
AIF Gymnastik genomför lovskolor flera gånger per år där man kan prova på gymnastik. Håll utkik på vår hemsida och i våra sociala medier.

 

Vad kostar det att träna gymnastik?
Våra barngrupper kostar 1 300 kr per termin. Övriga grupper börjar på 1 300 kr och baseras sedan på antal träningstimmar i veckan.

 

Hur betalar man?
Betalningen sker genom att ni får en avisering på mejl. Där kan man välja att betala med swish, kontokort eller faktura. Företaget som sköter betalningen tar även ut en administrativ avgift.

 

Vad ska barnet ha på sig när de tränar gymnastik?
Kroppsnära träningskläder så som tajts och linne. Lösa och vida kläder kan göra att tränarna inte kan passa gymnasten rätt eller att de skadar sig vid passning. Kläderna får ej heller ha blixtlås eller kardborre då detta kan förstöra våra redskap.
Gymnaster tränar alltid barfota. Håret ska vara uppsatt och smycken borttagna.
Tänk på att namna gymnastens vattenflaska.

 

När börjar och slutar träningsterminen?
Se terminstider här.

 
Våra sponsorer